De mysterieuze longziekte heeft een vierde slachtoffer geëist, zo kondigde Peking dinsdag aan. Het gaat om een 89-jarige man. Intussen zou de WHO bekijken of verdere speciale maatregelen nodig zijn.
De man stierf op zondag nadat hij moeite had met ademhalen in Wuhan, de stad in het centrum van het land waar de epidemie begon. Ondertussen zijn al meer dan 200 mensen besmet, zei de lokale gezondheidscommissie in een verklaring.
Morgen komt de WGO samen om te bekijken hoe het nu verder moet met de aanpajk van de ziekte.
Expert Steven Callens schatte gisteren in dat de aanpak van deze ziekte een stuk beter werkt dan die van Sarts en Mers een 20-tal jaren geleden. Wellicht zullen we de schade dan ook beter kunnen beperken, onder meer door meer doeltreffende maatregelen bij luchthavens.
Screening in Australië
Australië zal de inkomende reizigers uit de Chinese stad Wuhan screenen op het coronavirus. Een man in Brisbane wordt in zijn woning in isolatie gehouden omdat hij symptomen van het coronavirus vertoont, bericht de Australische nieuwszender ABC. Hij is net teruggekeerd van een bezoek aan Wuhan.
Volgens professor Brendan Murphy, het hoofd van de dienst volksgezondheid, is de screening op de luchthaven een voorzorgsmaatregel. Hij benadrukt dat er geen reden is voor ongerustheid aangezien het risico op besmetting voor Australische burgers relatief laag is..
Per week zijn er drie rechtstreekse vluchten vanuit Wuhan, waar de longziekte in december voor het eerst was vastgesteld, naar Sydney. De inkomende reizigers zullen vanaf nu onderzocht worden door bioveiligheidspersoneel.
"Er zijn nog geen internationale reizigers vastgesteld met het coronavirus in Australië en we nemen al bioveiligheidsmaatregelen aan de grens", verklaarde Murphy.
De man die in Brisbane in isolatie wordt gehouden, was aan het herstellen van een ziekte aan de luchtwegen, een van de symptomen van het virus. Hij wordt getest en blijft in isolatie totdat de resultaten bekend zijn.
> Lees ook: Steven Callens: geen paniek